woensdag 18 april 2012

Memo Bord.

Allereerst wil ik jullie even laten weten dat de "9 jarige" van mijn vorige post heeeeel erg blij was met haar kadootje!! De pot is meteen in gebruik genomens als spaarpot, want ze kreeg nog veel meer geld. (kan ze deze week mooi haar armband gaan kopen!)
Leuk als mensen zo blij zijn met iets wat je zelf gemaakt hebt. Ook "het ding" wat erin zat vond ze helemal leuk (morgen of overmorgen krijgt mijn Swap maatje Chantal hem binnen, dus dan laat ik het zien.
Bedankt voor de lieve reacties op mijn vorige post, heel leuk om te lezen!

Nu vandaag..........eindelijk iets afgemaaakt waar ik al langer mee bezig was.........
Ik had hier nog zo'n bord liggen, met school bordje (het grote stuk) en 2 foto lijstjes in 1.
Dit gebruikte ik dus niet meer, en nou heb ik ooit eens op een blog van Petra(www.peetjesfreubelsite.blogspot.com) gezien wat je ermee kan doen, NOU DIT DUS!!
Natuurlijk heb ik hem wel naar eigen idee gepimpt.
De lijst was geel. Die heb ik dus eerst wit gemaakt met acryl verf. Daarna heb ik er dikke klodders gouden acryl verf op gedaan en dat met een vochtig billen doekje uitgewreven. Dan krijg je een beetje een "oude look"
Het grote gedeelte (schoolbordje) heb ik beplakt met Fiberfil (schrijf je dat zo??) en daarover een donkerbruin stuk tricot. Daar weer over een mooi "doorzichtig" stukje stof met goud kleurige swirls erop (van de markt, zo'n leuk stofje, kep hem ook in het knal roze met zilveren swirls. Oh, ik dwaal af!)
De kleine rechthoekjes heb ik het glas voor weg gehaald en ook daarop een stukje tricot geplakt.
Daar overheen een stukje kant.
Aan de rechter boven hoek heb ik een bloem gemaakt van de doorzichtige stof. Ik heb verschillende rondjes geknipt met de kartelschaar er die met een speciale kleding brad aan elkaar gemaakt.
Daar onder heb ik verschillende lintjes gemaakt en alles met het lijm pistool op het bord gelijmd.
Onder de lintjes zit een vogeltje, wat heel eigenwijs tussen de lintjes door kan gluren. Dit vogeltje heb ik met mijn pearl drops bewerkt (Vogel komt van Action, zat op een mini wasknijper, maar die heb ik eraf gehaald)
Daarbij ook nog wat bloemen en roosjes geplakt. Op de bloemen heb ik ook een druppel pearl drops gedaan.
In de onderhoek heb ik een houten hart (gekocht bij Love Scrapping And More, is eigenlijk om een mini scrap boekje van te maken) geplakt. Het hart is van MDF en ik heb hem met acryl verf ook weer donkerbruin gemaakt. Toen dat droog was heb ik met een vochtig billen doekje een beetje gouden acryl verf erop gewreven, zo kreeg het hele hart een meer sprekende kleur
De clip board letters zijn van het kruidvat. Deze heb ik met acryl verf bruin gemaakt. Toen dat droog was heb ik er met VersaMark een swirl stempel op gezet en met gouden embossing poeder zichbaar gemaakt met mijn Heat Tool. Dit geeft zo'n mooi effect!!
De L en O heb ik op het hart geplakt, zodat het een mooi "geheel" wordt, zo bij elkaar, want de rest van de letters zitten op de rand van het bord, maar horen er wel bij zo.
Daarna heb ik op het hart een kanten bloem geplakt. Deze heeft een Vintage look omdat ik hem in de thee heb gelegt (wat een ontzettend goed idee is dit toch, heel mooi, die "oude" kleur!) De bloem heb ik een klein beetje ingespoten met gouden glitter spray. Een kraal in het midden en ik vond hem af.
Het hartje ernaast komt uit een kantoorboekhandel........(?!)
Erboven, het langwerpige "ding" is ook een kraal (Beide kralen uit een doos van de Action)
Een klein stukje lint onder de bloem en alles vast geplakt met mijn lijm pistool!!

Het bord hangt nu aan mijn muur in de woonkamer. Ik wilde daar al heel lang iets moois hebben, maar kon het steeds niet vinden, nu heb ik daar eindelijk iets hangen en ik vind het zelf erg mooi!!

Dit bord wil ik trouwens mee laten doen met de challenge van Jolanda (www.jolanskaartenenbloemeneckske.blogspot.com) , ze gaat in Augustus trouwen en heeft elke maand een challenge die in het teken staat van, hoe kan het ook anders, "De Liefde"!!
Deze mand is het Home Sweet Home, nou mijn bord zorgt zeker voor dit gevoel bij mij en ik kan er ook nog mooi mijn kaarten of foto's op kwijt!!

Tot een volgende keer, fijne avond nog.


8 opmerkingen:

  1. hij is GEWELDIG en wat een gave stof heb je gebruikt zegt, zit hier half te kwijlen :-)...je bent ook een lekkere creabea, wat je ogen zien maken je handen en das zo handy he..knuf peet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super leuk idee en wat is íe ontzettend mooi geworden! Leuk ook zoals je beschrijft hoe je te werk bent gegaan. Zitten leuke bruikbare tips tussen. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat is hij leuk geworden. Ik vind nou nooit is zulke leuke dingen in de kringloop.
    By the way, die hartjes heb ik bij de Wibra gekocht, dus niet bij die kantoorboekhandel.
    kus mam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi daphne
    wat een pracht van een bord en zo leuk omdat er zoveel te zien en te bewonderen is!!
    groetjes van corry

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jee Daphne wat mooi!! Ik kijk m'n ogen uit... En wat een goed idee zo met die gouden acrylverf, nooit geweten. Ik vind die bloemetjes met dat vogeltje zo'n mooi detail, echt geweldig. Knuffel en fijn weekend, xx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is echt prachtig.
    Leuk gemaakt.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen